Sukoró

A falusi turizmus Mekkája

Nád a házam teteje, teteje...

Sukoró közvetlenül Velence mellett fekvő, hangulatos kis falucska. Igazán varázslatossá a tradicionális falusias hangulat teszi, különleges báját a nádtetős házacskák, tulipános udvarok, tornácos teraszok és a tó közvetlen közelsége adja.

Szórakozási lehetőségek

A telken található egy halastó is, kis híddal a tetején, közel 100 aranyhallal, tele tavirózsával. Szintén található a telken egy nádtetővel fedett, burkolt terület, amely táncparkettként, buli esetén komplett hozzá tartozó fényekkel, hangtechnikával ill. eső esetén fedett beszélgetős, kiülős teraszként is működhet. Fedett, az időjárási viszonyoktól függetlenített játszóterasz ping-pong asztallal, biliárd asztallal, csocsóval várja az aktív pihenést kedvelőket. Gyermekhomokozó szintén van a telek hátsó területén a hinta és “játszótorony”, csúszda mellett. A falunak is van két nagy játszótere, az egyik gyalog 1-2 perc illetve 10-15 perc, mászókákkal, hintával, homokozóval, kosárpályával, mérleghintával.

Hasznos tudnivalók

Közért 3 perc gyalog. A sokak által kedvelt Boglya csárda szintén mindössze 3 percnyi sétára található tőlünk. Kellemes délutáni program gyalogosan elsétálni a közeli Mandula cukrászdába egy finom sütire vagy házias fagylaltra. A profi módon kiépített, csúszdarendszeres, büfékkel alaposan ellátott igényes strand illetve Velence Resort & Spa kocsival 5-6 perc. 2014. Május hónap végén átadták a Velence kapuja projectet (homokos strand)

Az apartmanok

Az ingatlan a sukorói dombság tetején, közvetlenül az Ingó kő alatt található, 2422 nm-es területen. Az ingatlan (26-30 fő részére alkalmas) több nádtetős, részben vályog, részben tégla épületekből álló együttest alkot, melynek érdekessége, hogy a fő apartman Sukoró első házának felújított épületéből készült. A házacskák jellege is hűen tükrözi ezt a múlt század elején alkalmazott építészeti stílust, belső gerendákat, aprócska öregablakokat, külső terméskő borítást. Az apartmanok hangulata sugározza magából a modern parasztház tisztaságát, tikkasztó nyári napon a vastag falak által nyújtott kellemes hűvösséget, rózsás ágytakarói pedig a nyár illatát.

2 szobás apartman 4-8 fő részére, étkező-konyhás, zuhanyzós fürdőszobával, külön wc.-vel. A szobákban 1-1 francia ágy található, mivel a helyiségek nagyok, így gyermekágy ill. pótágy bőven elfér bennük. Az épület falai vastag vályogból készültek, a lakószobák plafonja az eredeti gerendázattal ellátott. Igazi falusi turizmus 21.századi kényelemmel.

Egy helyiséges apartman 2-4 fő részére saját fürdőszobával. A nappali-háló helyiség komplett konyhával és ebédlő részből, francia ágyas hálórészből áll, mindez egy légtérben. Mivel a szoba alapterülete nagy, így kényelmes életteret biztosít. A fürdőszoba zuhanyzós, wc a fürdőszobában. Az apartman csodaszép sziklakertre néz, a dongók zümmögése, és a szomszéd csirkék kötelességtudó de nem zavaró kotkodácsolása varázslatos hangulatot ad.

Egy helyiséges apartman 2-4 fő részére, a legszebb adottságokkal rendelkezik, hiszen a halastóra, és medencére néző terasza van. Egy helyiségből álló francia ágyas háló-nappali-konyha- étkezőből, és hozzá tartozó zuhanyzós, wc.-s fürdőszobával rendelkezik. Imádni fogja teraszát, esténként meghitt beszélgetések kedvenc helyszíne, egy finom pohár bor, és a megvilágított medence fénye különleges hangulatot kölcsönöz neki.

Vállalkozó kedvűek, meghitt romantikára vágyók, gyermekek, és fiatalok kedvenc búvóhelye, a 3. apartman zárt teraszrészéről külön padláslépcsőn megközelíthető tetőtéri szobácska, 2-4 fő részére különálló ággyal, igazi kis rejtekhely.

Egy helyiségből álló apartman 2-3 fő részére és hozzá tartozó zuhanyzós, wc.-s fürdőszobával rendelkezik.

Egy helyiséges apartman 6-8 fő részére és hozzá tartozó zuhanyzós, wc.-s fürdőszobával rendelkezik.

Az összes apartman felújított, fürdőszobái bár átlagos méretűek, de kényelmesek, és rendezettek. Igény szerint a szobák gyermekágyazhatóak (utazóágy elfér bennük, ill. minden apartman szobájában pótágy elhelyezhető). A legtöbb apartmanhoz külön szeparált terasz van (20-40 nm nagyságúak), hozzá tartozó garnitúrával, napernyővel. A 6.-os apartman mögött található egy új nádtetős külső bejáratú wc-zuhanyzó a medencénél épp pihenő vendégek közvetlen használatára. A kertben 10-15 fő részére rendelkezésre áll egy kényelmes nagy méretű “körbeülős” kerti grill grillezéshez, bográcsozáshoz, szalonnasütéshez.

A terület csapatépítő bulik, céges rendezvények ill. nagyobb létszámú
családi-baráti rendezvények kedvelt helyszíne.

Kinti bárpult- nádtetős, kinti hűtőkkel, mosogatóval, főzési lehetőséggel (nyári konyha jelleggel), közvetlenül a medence partján. Nincs annál jobb, mint mikor kilépve a medencéből azonnal hűtött italok vagy frissen kevert koktélok várnak! A bárpult mellett található egy nádtetős tárolóhelyiség, mely alkalmas a konyhai eszközök, italok, alapanyagok stb. tárolására. Ezekkel a kiegészítő épületekkel és a felszereltségükkel teljes egészében elérhető, hogy mindenki a társaság lelke maradjon, főzés, ital készítés, palacsinta sütés közben se kelljen kizökkeni a strandolásból, a baráti beszélgetésekből.

A medencék: 12 x 4,1 méteres 1,5 m mély, fürdő- és úszómedence. A nagymedencéhez tartozik egy vízicsúszda is. A kisebbik medence 2 x 2 méteres 40 cm mély gyermekmedence. A medencék vízforgató, homokszűrő rendszerrel működnek (tiszták, higiénikusak). A medence, a kinti bárpult, a grillező környéke mind-mind csapatépítő bulik, céges rendezvények ill. nagyobb létszámú családi-baráti rendezvények kedvelt helyszíne.

Az ingatlan területén apartmanonként 1 autó beállási lehetőség, sok vendég esetén hátsó belsőudvari parkolóval 10-12 autó beállása megoldott. Evezős csónak van az ingatlanhoz, Velencei tavi horgászáshoz, ha érdekes. Utazó gyermekágyat, igény szerint pótágyat tudunk biztosítani. Ágyneműhuzatot kérem legyenszíves hozzon magával ! Minden konyha teljesen felszerelt, mikro, sütő-főző lehetőség, edények, hűtő, kávőfőző. Az apartmanok televízióval szintén rendelkeznek.